Has Emek Sitesi 1464.Sokak No:12 İvedik Osb/Yenimahalle/ANKARA

SIK SORULAN SORULAR


Havuz ve Havuz Ekipmanları Hakkında Merak Edilenler

Aşağıda, havuzunuza bakmanıza ve keyfini çıkarmanıza yardımcı olabilecek havuz kimyasalları hakkında sık sorulan sorular bulunmaktadır;

Havuz kimyasallarınızın dengeli olması, havuz suyunu sterilize eder , size hoş bir yüzme deneyimi sunar, havuzunuzu ve ekipmanınızı korur.Kimyasalların temel veya asidik olup olmadığı, herhangi bir dengesizlik, bu faktörlerin üçünü veya tümünü olumsuz yönde etkileyebilir.

Havuz aydınlatmanızın bakımı oldukça basittir. Düzenli havuz bakımı yapılırken lambalarınızı da temizleyin. Arızayı önlemek için eski ampullerinizi değiştirin ve kablo bağlantılarınızın düzenli ve emniyetli yapıldığından emin olun.

Yılın zamanına veya havuzunuzun bulunduğu yere bağlı olarak, en iyisi havuzunu süpürdükten sonra sepetinizi temizlemenizi öneririz ve günde bir kez pompa sepeti temizlenmelidir. Günlük temizlik yapamıyorsanız, haftada en az bir kez bu işlem yapılmalıdır.

Bu, kimyasalın türüne bağlıdır. Havuz kimyasalları uygun sıcaklık ve ortamda tutulursa uzun süre dayanabilir. Kuru kimyasallar söz konusu olduğunda, son kullanma tarihinden önce yaklaşık 7 yıllık bir raf ömrüne sahiptirler. Sıvı havuz kimyasalları donmazlarsa bu kadar uzun süre dayanabilirler. Sıvı havuz kimyasalı donarsa ve çözülürse, kimyasallar ayrılabilir ve olması gerektiği gibi düzgün çalışmayabilir. İşin püf noktası, kimyasalları kış mevsiminde de uygun sıcaklıklarda depolamaktır.

Yüzmeden önce yüzücülerin duş alması, güçlü kokunun potansiyelini azaltabilir, ancak yüzücülerin vücutlarındaki mikroplar hala suya karışacaktır. Hoş olmayan kokuyu tamamen ortadan kaldırmak için ek kimyasalların kullanılması gerekir. Klor kokusundan kurtulmanın ilk yolu , havuzu şoklamak için klor kullanmaktır. “Kırılma noktası klorlama” olarak adlandırılan şeye ulaşmak için çok fazla klor gerekecektir. Bu süreç kimyayı içerir. Eklenen klor miktarı, klor moleküllerini serbest bırakmak için azot, klor ve amonyak moleküllerini birbirine bağlamalıdır. Serbest klor molekülleri daha sonra havuzdaki klor konsantrasyonunu artırarak birbirlerini parçalamaya başlayabilir. Havuza yeterli klor eklenmediği takdirde, güçlü koku daha da kötüleşecektir ve artacaktır. Bu yöntem sadece pH seviyesi küçük bir sınır içindeyse, genellikle 7,2 ile 7,4 arasında çalışır. Havuzunuzun boyutunu, kaç tonluk bir havuz olduğunu ve kullandığınız havuz şoklama klorunun türünü bilmeniz gerekir.